Ο Καπετάν Τερηδονίξ μαζί με τους πειρατές του, Πέτρα και Πλάκα, ταξιδεύει ανενόχλητος στο στόμα των παιδιών που τρώνε γλυκά και ξεχνούν να πλύνουν τα δόντια τους…Τους κλέβει τα δοντάκια και τα προσθέτει στη συλλογή του…Τι γίνεται, όμως, όταν μία ομάδα Ιπποτών αποφασίζει να λάβει δράση, έχοντας, ως μόνο όπλο της, μεγάλες στρογγυλές βούρτσες; Θα καταφέρουν άραγε  «Οι  Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας»  να νικήσουν  τον Καπετάν Τερηδονίξ και το πλήρωμά του με τη βοήθεια των παιδιών;

«Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας» είναι το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Ευαγγελίας Κακούρου, η οποία έχει αναλάβει και την έκδοση αυτού. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παραμύθι, εικονογραφημένο μοναδικά από τον Βασίλη Σελιμά, το οποίο δύναται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων, των εκπαιδευτικών και των οδοντιάτρων, εισάγοντας ομαλά και αποτελεσματικά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στην έννοια της στοματικής υγιεινής και της ατομικής φροντίδας, προάγοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το συναίσθημα.

Τι πιο μαγικό να μπορεί κάποιος να διδάσκεται μέσα από τα παραμύθια και τη διάδραση; Αυτό επιτυγχάνει με τον πιο αστείο και ουσιώδη τρόπο «Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας».

Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το πειρατικό ταξίδι και την ενδέχόμενη ληστρική επιδομή που επιχειρεί ο κακός καπετάνιος και το πλήρωμά του, μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν, αν δεν θέλουν να πονέσουν και να χάσουν το χαμόγελό τους, κυριολεκτικά!

Στο παραμύθι αυτό θα βρείτε τους στίχους της συγγραφέως από «Το Τραγούδι των Δοντιών», το οποίο μελοποιήθηκε από τον ταλαντούχο deadmanrunning, ερμηνεύτηκε από τη συγγράφεα με τη σύμπραξη του πολύ γνωστού σε όλους μας Κώστα Παρίσση και ενορχηστρώθηκε μοναδικά στο στούντιο praxis από τον ίδιο.

Μέσω των δύο ξεχωριστών και ευφάνταστων videos που δημιούργησαν για εσάς, ο Βασίλης Σελιμάς και η εταιρεία παραγωγής 2 Vision αντίστοιχα, θα ταξιδέψετε παρέα με τους ήρωες του βιβλίου στις μακρινές θάλασσες του στόματος…

Επιπλέον, στο παραμύθι αυτό, περιέχεται βιβλίο δραστηριοτήτων με αυτοκόλλητα, ζωγραφιές, σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, γρίφους και άλλα παιχνίδια για να απασχολήσετε δημιουργικά και ευχάριστα τους μικρούς μας αναγνώστες.

Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας! Ας υιοθετήσουμε τα «όπλα» τους για να μπορούμε να δείχνουμε τα υγιή και αστραφτερά μας δόντια, χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος θα μας τα κλέψει…

Δείτε τα σχόλια των ειδικών για το βιβλίο!

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΡΗΔΟΝΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ

Στίχοι-Ερμηνεία: Ευαγγελία Κακούρου
Μουσική: Deadmanrunning
Ενορχήστρωση- Ερμηνεία: Κώστας Παρίσσης
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Κώστας Παρίσσης : Κιθάρα, μπάσο, κρουστά
Μάριος Παπούλιας : Φλάουτο, βιολί
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Praxis.
Παραγωγή Βιντεοκλίπ: Βασίλης Σελιμάς

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Στίχοι-Ερμηνεία: Ευαγγελία Κακούρου
Μουσική: Deadmanrunning
Ενορχήστρωση- Ερμηνεία: Κώστας Παρίσσης
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Κώστας Παρίσσης : Κιθάρα, μπάσο, κρουστά
Μάριος Παπούλιας : Φλάουτο, βιολί
Κάμερα: Ξένια Κουσινιώρη-Γιώργος Πελετίδης
Σκηνοθεσία: 2 Vision Team
Παραγωγή: 2 VISION

Ώρα για καραόκε!

Άκουσε τη μουσική και τραγούδησε τους στίχους!

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΡΗΔΟΝΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ

1

Τα δοντάκια μου φροντίζω
Πρωί βράδυ τα βουρτσίζω
Είμαι σε όλα τυπικός
Και πολύ προσεχτικός

2

Καραμέλες και γλυκά
Δεν τα τρώω τακτικά
Κι αν καμιά φορά επιμένω
Τα δοντάκια μου τα πλένω

3

Πλάκα, Πέτρα, Τερηδόνα
Βρείτε αλλού κάποια κρυψώνα
Στο δικό μου στοματάκι
Δεν θα κλέψετε δοντάκι

4

Τους Ιππότες αγαπάω
Στρογγυλή βούρτσα κρατάω
Και τη χρησιμοποιώ
Για να διώξω τον εχθρό