Ο Άγιος Βασίλης, εμφανίζεται στο όνειρο της Μαρίνας και της ζητά βοήθεια, για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων από το σκοτάδι, που επικρατεί στην καρδιά των μεγάλων. Τελικά, η Μαρίνα θα καταφέρει να μεταδώσει το φως και την αισιοδοξία των Χριστουγέννων σε όλους; Σε αυτή την παράξενη αποστολή, θα έχει μαζί της, τη Ζωή, τη Ζαχαρένια και φυσικά τον Άγιο Βασίλη. Η πρώτη χριστουγεννιάτικη ιστορία, που θίγει το θέμα της ενεργειακής κρίσης είναι γεγονός! «Τα πιο παράξενα Χριστούγεννα της Ζωής μου ΙΙ», είναι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, δοσμένο με πολλή τρυφερότητα και αγάπη από τη συγγραφέα, Ευαγγελία Κακούρου σε μία ακόμα μοναδική εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά. Όπως και το πρώτο χριστουγεννιάτικο βιβλίο, έτσι και το δεύτερο, είναι ανατρεπτικό, αληθινό και άμεσο, σχολιάζοντας αριστοτεχνικά και εύστοχα την επικαιρότητα μέσα από τον κόσμο των παιδιών… Το άρωμα των φετινών Χριστουγέννων, μπορεί να είναι για μία ακόμα φορά παράξενο αλλά δεν παύει να είναι γλυκό. Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, η πιο γλυκιά γιορτή του χρόνου, ανήκουν στα παιδιά! Ας θυμηθούμε λοιπόν, το παιδί που κρύψαμε βαθιά μέσα μας και ας το οδηγήσουμε στο φως! Το χρωστάμε τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στα παιδιά μας.

Είπαν για το βιβλίο:
«Ένα παραμύθι, που στοχεύει στις καρδιές μικρών και μεγάλων, αφήνοντας καίριους υπαινιγμούς για τα σύγχρονα προβλήματά μας, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφο και άσβεστο το φως των Χριστουγέννων».
«Υπέροχο, βαθιά συγκινητικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνουμε για μία ακόμα χρονιά»
«Η Μαρίνα είναι το παιδί, που έχουμε ξεχάσει στο σκοτάδι, που κρύβεται στην ψυχή μας, εξαιτίας της δύσκολης και γκρίζας καθημερινότητας, αλλά που τελικά, βρίσκει το δρόμο για να λάμψει, σκορπίζοντας φως, αγάπη, αισιοδοξία και κυρίως ελπίδα σε όλους»

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα : «Ας γεμίσουμε με φως και αγάπη την ψυχή μας και ας δώσουμε το μήνυμα στα παιδιά μας, ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με όσα έχουμε, όταν είμαστε υγιείς, αγαπημένοι και ενωμένοι. Μη ξεχνάμε πως η λάμψη κρύβεται μέσα μας!»

Η Ευαγγελία Κακούρου, γεννήθηκε το έτος 1983 και μεγάλωσε στο Δήμο Υμηττού, ένα μικρό μα πολύ όμορφο Δήμο! Αποφοίτησε το 2001 από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Υμηττού και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε το έτος 2007. Από το έτος 2009 έως σήμερα, διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, με ειδίκευση σε θέματα Αστικού Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αγάπη της στα παιδιά και τα βιβλία, την οδήγησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων. Συστήθηκε πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό με το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της, Τα πιο Παράξενα Χριστούγεννα της Ζωής μου 1 και έπειτα με το «Ο Καπετάν Τερηδονιξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας». Μετρά ήδη πολλές παρουσιάσεις σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και πολυχώρους, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την παιδική ιστοσελίδα της, valiasbooks.gr